Trail of Life Coaching

Support bij verandering

De vraagsteller en diens vraag staan centraal

Coaching is een strikt persoonlijke aangelegenheid. Uitdaging en veiligheid staan voorop. Dat betekent ook een goede balans tussen afstand en meedenken. Er zijn prima professionele coaches die zich beperken tot de uitdaging om de vraagsteller alles zelf te laten uitvinden, zowel de verdieping van de vraag zelf als de oplossingsrichting. Er zijn drie redenen waarom ik bij coaching een andere positie in neem:

 • Er zijn zeker particulieren die om strikt persoonlijke coaching vragen, maar onze doelgroep heeft bijna altijd een leidinggevende of bestuursfunctie in organisaties.
 • De vraag komt dus bijna altijd voort uit een systemische omgeving, namelijk van de (samen-)werksituatie met anderen in een bedrijf of organisatie, of met anderen in een privé omgeving. En soms gaat het ook om de verbanden tussen deze twee omgevingen.
 • Coaching is altijd intens en heeft bij ons vaak ook een therapeutisch karakter, niet in het minst door de inzet van de interactiemethodiek, maar dat neemt niet weg dat de vraagsteller ook snel verbeteringen wil merken.

Daarom denken we vanwege de lange levens- en bedrijfservaring bewust mee met de vraagsteller over oplossingen en verbetermogelijkheden. We kunnen tijdens de coaching dan meteen zien of de toepassing heeft gewerkt. Deze aanpak, hieronder schematisch weergegeven, wordt zeer gewaardeerd.

In welke positie ziet u ons het liefst?

Het antwoord vinden we samen met u op basis van het precieze vraagstuk!

Drie vormen van coaching

1. Coaching voor vraagstukken met een bedrijfsachtergrond

Praktische punten
 • VOORGESPREK, DOEL EN AANBOD

  Tijdens het voorgesprek verkennen we samen de vraagstelling en het doel van de bijeenkomsten. We onderzoeken ook of er voldoende onderling vertrouwen in elkaar en in de mogelijke aanpak is. We bevestigen het aanbod schriftelijk.

 • SESSIES

  We maken afspraken over de aanpak en het aantal bijeenkomsten. Meestal kan de coaching beperkt blijven tot zes bijeenkomsten. We spreken ook af waar we bijeenkomen. In principe kan dat op ons adres in Amsterdam. De sessies duren anderhalf uur.

 • TARIEF

  In het voorgesprek komen ook de kosten ter sprake. Reken op een tarief van 130,- euro per sessie van anderhalf uur, exclusief BTW. We maken vooraf afspraken over eventuele reiskosten, facturering en betaling. Die vermelden we in de aanbiedingsbrief.

2. Privé coaching

Praktische punten

Coaching in de privé sfeer kan direct starten na een verkennend telefoongesprek. Samen bepalen we de frequentie en het aantal sessies. Elke sessie duurt een uur. Het tarief bedraagt 90,- euro per sessie, exclusief BTW. De sessies vinden plaats op ons adres in Amsterdam.

3. Langduriger coaching

Soms willen coaching-klanten voor vraagstukken met een bedrijfsachtergrond met enige regelmaat bij ons terug kunnen komen. Van harte, wat ons betreft. Zo trad Laurens een langere tijd op als coach voor een manager, die na vele leidinggevende posities voor het eerst een directiefunctie kreeg in de zorgsector. Directiefuncties zijn vaak buitengewoon uitdagend en inspirerend. Maar, zo weet ik uit eigen ervaring, ze kunnen ook “eenzaam” voelen: bij wie kan ik terecht met mijn vragen en ideeën?

Deze vraag speelde ook bij een jonge, succesvolle ondernemer, die Laurens nu reeds een aantal jaren terzijde staat bij vraagstukken die de ondernemer ontmoet in zijn rol van oprichter/eigenaar/directeur met een klein team van hooggeschoolde medewerkers. Het accent van de coaching is hier in de loop der tijd verschoven. Van oplossingen voor actuele vraagstukken naar meedenken over toekomstplannen en beleidskeuzen en teambuilding. In wezen blijft Laurens coach, maar verschuift zijn rol naar bedrijfsadvisering.

Ik wil graag meer informatie over coaching

  We gaan zorgvuldig met je gegevens om. We gebruiken deze alleen om je aanvraag te verwerken.

  Hou mij op de hoogte van het laatste nieuws van Trail of Life

  Heel veel veranderingen in ons leven, zowel klein als groot, bereiken we door eigen inspanning.

  Trail Of Life ondersteunt je in jouw concrete stap naar verandering. We hebben diverse trainingen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen.

  Bekijk de trainingen

  Andere trainingen van trail of life

  Training

  “Meer invloed als HR-manager”

  • Tweedaagse workshop voor HR-managers en -adviseurs
  • Leer jezelf en je sterke en minder sterke kanten beter kennen en ontdek hoe je je beïnvloedingsmogelijkheden in cruciale casussen groter maakt.
  • De trainingen kunnen nu ook gevolgd worden door small groups en op 1-op-1 basis.
  Training

  “Met de goede mindset naar je pensioen”

  • Eendaagse training voor particulieren
  • Helemaal klaar voor de stap naar pensioen
  • De trainingen kunnen nu ook gevolgd worden door small groups en op 1-op-1 basis.

  De grote verandering in je leven komt er aan. Met deze training zorg je voor de goede mindset!

  Training

  “Aanspreken op gedrag met resultaat”

  • Eendaagse training voor particulieren en groepen
  • Gericht op effectieve beïnvloeding, privé of op het werk
  • De trainingen kunnen nu ook gevolgd worden door small groups en op 1-op-1 basis.

  Voor velen de moeilijkste interactie is bij ons te leren: in vier beproefde stappen naar resultaat voor beide partijen.

  Training

  “Effectieve interactie”

  • Tweedaagse training voor particulieren en groepen
  • Gericht op meer succes bij interactie en samenwerken, privé of op het werk
  • De trainingen kunnen nu ook gevolgd worden door small groups en op 1-op-1 basis.

  Krijg een scherp beeld van jouw interactiepatronen en leer hoe je je beïnvloedingsmogelijkheden groter maakt.

  Training

  “Jouw pad naar verandering”

  • Zesdaagse training en coaching voor particulieren
  • Voor een doorbraak in je verandernood, privé of op het werk
  • De trainingen kunnen nu ook gevolgd worden door small groups en op 1-op-1 basis.

  Het is hard werken in de enige training in Nederland, die je een succesvolle aanpak biedt voor je verander-nood en je echt brengt waar je wilt gaan.

  samen met trail of life zet jij de route uit op jouw pad naar succesvolle verandering