Over ons

Samen op pad naar succesvolle verandering

Veranderen, alleen om het veranderen zelf, heeft geen zin. Dat is wat medewerkers in organisaties maar al te vaak ervaren als er weer een verandering moet worden doorgevoerd en dan bij voorbaat hun hakken in het zand zetten. In een paar regels hebben we hiermee geschetst wat noodzakelijk is voor een geslaagde verandering, namelijk het antwoord op de belangrijke waarom- en waartoe vraag. EN de diep doorvoelde consensus daarover. Dat geldt voor veranderingsprocessen in organisaties maar ook voor veranderingen in het privéleven.

Aandacht voor die waarom- en waartoe vraag, voor de onvrede en het verlangen, is dan ook de belangrijke eerste stap van onze beproefde zes stappen methodiek, waarmee wij organisaties, teams en individuen ondersteunen bij het bereiken van hun veranderdoelen. Succes, plezier en geluk, zo kun je die doelen kort samenvatten.

Veranderingsprocessen kunnen behoorlijk complex zijn. In organisaties komen daar allerlei specialismen bij kijken. Denk aan techniek en logistiek. Soms moeten complete fabrieken worden omgebouwd.

Trail Of Life kiest bewust voor de menselijke factor. Daar liggen onze passie en specialisme, maar wij weten uit ervaring ook hoe cruciaal die factor is. Met onze diepgaande trainingen en coaching dragen wij er toe bij, dat de verandercompetentie van mensen groeit. Wij horen terug dat mensen de aanpak als “rijk” en stimulerend ervaren.

Wat is jouw passie en wat doe je daarmee?

Ken je jouw passie? Hoe wend je die aan? Passie ergens voor heb je niet zomaar. Die ontwikkelt zich in het leven, maar je hoeft er niet oud voor te zijn. Sommigen ontdekken hun passie inderdaad pas op latere leeftijd en ervaren dat als een zegen: eindelijk bezig kunnen zijn met wat mijn hart en ziel me ingeven! Maar er zijn talloze voorbeelden van jonge mensen die gepassioneerd werken aan hun levensdoelen. Dat geldt ook voor het team dat ons begeleidt bij onze stappen op de markt en bij de vormgeving van ons werkterrein van de persoonlijke ontwikkeling.

Natuurlijk laat ik je graag profiteren van mijn kennis en ervaring op dit gebied. Hieronder lees je er meer over. En als er voor een omvangrijke opdracht meer mankracht of vrouwkracht ingezet moet worden kunnen we putten uit ons grote netwerk met zeer ervaren collega-trainers en -adviseurs.

Laurens Schrijvers van Zenden

Echt veranderen vraagt moed! Maar je weet ook wanneer je daar aan toe bent!

Laurens Schrijvers van Zenden weet waarover hij praat. Als senior guide van Trail of Life laat hij je profiteren van zijn veranderervaringen. Meteen maar een belangrijke: op zijn 14de zijn eerste coming out. Dat was nog in de 50er jaren. Geen ruimte om echt te veranderen. Dat kwam later. In de Congo, nota bene, waar hij als 20er leiding gaf aan een Belgisch-Zwitserse hotel maatschappij. Ook niet bepaald een veilige omgeving om jezelf te zijn. Je kon ervoor het land uitgezet worden, of erger.

Terug in Nederland kwam er meer ruimte om je ware ik te tonen, zeker in Amsterdam. Maar op het werk, in de ondernemingswereld, denk aan Philips, kon je als veelbelovend manager liever de schijn blijven ophouden. Ook in de 60er en 70er jaren.

Ondersteunen bij levensveranderingen en groei

De echte verandering kwam via een tweede studie: andragologie in Amsterdam. Bij uitstek veranderingsgericht. Maar toen ook bekend als de meest linkse studie in Nederland. Terwijl hij uit een VVD gezin kwam. Telegraaf werd Volkskrant. Interactietheorie, psychotherapie en Ziekenhuiswetenschappen als extra studies. Jezelf zijn in de wereld en anderen ondersteunen bij hun levensveranderingen en groei werd een passie. Ook als directeur/bestuurder in de gezondheidszorg en als organisatieadviseur en coach voor bedrijven en overheidsinstellingen.

Veranderuitdagingen voor personen en teams

Zijn laatste werkkring was het gerenommeerde organisatieadviesbureau “KplusV Organisatieadvies”. Daar heeft hij tot zijn pensionering (op zijn 70ste verjaardag!) meer dan fulltime en met groot plezier gewerkt als senior adviseur in de vakgroep management- en organisatieontwikkeling. Hij werd al snel extern te werk gesteld, als interim gemeentesecretaris met een speciale missie. Zijn kennis en ervaring nam hij verder mee als adviseur bij een veelheid van organisaties: van (semi-) commerciële bedrijven en gemeentelijke, provinciale en landelijke overheidsorganisaties tot zorginstellingen. Binnen de adviesgebieden van strategievraagstukken, herstructurering, integrale kwaliteitszorg, cultuurverandering, managementontwikkeling en leiderschapsgroei bleef Laurens focussen op de veranderuitdagingen voor personen en de samenwerking in teams. Intern werkte hij bij KplusV aan de opleiding van adviseurs.

Laurens was in de vroege jaren 90 ook betrokken bij de stichting MANS. Die introduceerde Quality Management in organisaties. Nu gemeengoed. Vooral procesoptimalisatie, maar Laurens’ motto was ook toen al dat kwaliteit altijd begint bij de individuele medewerker en bij teamwork.

Jouw pad voor verandering

Theoretische inzichten kunnen een steun zijn bij het uitzetten van een pad voor verandering. Wij helpen die voor jou praktisch toepasbaar te maken. Maar in essentie vraagt het moed van je om de eerste stap te zetten naar je gelukkiger IK. Zowel in je privé situatie als op je werk.

Hoe je de wereld en vooral jezelf tegemoet treedt bepaalt in hoge mate hoe succesvol en gelukkig je wordt!

Sebastiaan - Rorije
Sebastiaan Rorije
Bouwondernemer en golfleraar
Het valt me altijd op hoe graag mensen naar hem luisteren. Goed luisteren is tegelijkertijd één van Laurens’ kernkwaliteiten.
Richard Bouwmeester
Richard Bouwmeester
Gedragswetenschapper
Laurens is een ludiek hartelijk mens.
Referentie Bianca van Grondelle
Bianca van Grondelle
Managing Director Van der Houwen Recruitment
Elke keer ben ik weer onder de indruk van zijn passie en kwaliteiten én dat hij op deze leeftijd nog steeds zo gedreven is. Een voorbeeld voor velen!
Heel veel veranderingen in ons leven, zowel klein als groot, bereiken we door eigen inspanning.

Trail Of Life ondersteunt je in jouw concrete stap naar verandering. We hebben diverse trainingen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen.

Bekijk de trainingen

Uitgelichte blogs

boze man
categorie

Waarom het zo moeilijk is Wilders in het debat te verslaan?

Auteur: Laurens Schrijvers van Zenden
Niet om aan te horen!
categorie

Niet om aan te horen!

Auteur: Laurens Schrijvers van Zenden