Adriaan van Dis
Interactie en beïnvloeding
Auteur: Laurens Schrijvers van Zenden

Voorbeeld van beïnvloeding

Ik gedraag me vrouwelijk maar ik ben niet vrouwelijk

“Ik gedraag me vrouwelijk maar ik ben niet vrouwelijk”…

Boeiende uitspraak van Adriaan van Dis in een Volkskrant Magazine interview op 19 augustus jongstleden. Je kunt hem plaatsen in het rijtje van “Ruwe bolster, blanke pit” en “Stoer, maar met een klein hartje”…

Mij hield het bezig omdat bij coaching en interactietrainingen blijkt hoe sterk je gedrag bepalend kan zijn voor het beeld dat anderen van je krijgen.

Mensen beïnvloeden mensen, bewust of onbewust, gewild of ongewild, maar het gebeurt! En dat geschiedt door je woorden maar vooral via je gedrag, leerde ik van Nand Cuvelier (zie het basismodel van interactie (https://www.trailoflife.nl/wp-content/uploads/2023/04/TOL-Het-Basismodel-van-Interactie-v2.pdf).

Adriaan van Dis lijkt zich er verder niet om te bekommeren. Dat lijkt me alleen maar prima. Lastiger wordt het als je ontevreden bent met je imago. Dan is er op gedragsniveau werk aan de winkel. In mijn praktijk komt dat voor, maar veel vaker is de vraag: hoe kom ik eigenlijk over? Die vraag wordt gesteld als mensen zoeken naar wegen om de kracht van hun beïnvloeding te versterken.

Raakt deze vraag jou misschien ook?

Kom dan naar de Trail of Life training “Effectieve Interactie”, of, speciaal voor HR managers, “Meer invloed als HR manager”.

Zie onze website Trail of Life voor onze trainingen.

 

De foto bij dit bericht is afkomstig van https://www.adriaanvandis.nl/

 

Over Trail of Life

Trail Of Life ondersteunt je bij het uitstippelen van je route voor Veranderen als voor Interactie en Beïnvloeding. Wil je meer van en over ons weten, neem dan contact op voor de mogelijkheden van 1-op1-, small group- en groepstrainingen.
Je kunt ook direct bellen naar Laurens: 06-1119841.

Heel veel veranderingen in ons leven, zowel klein als groot, bereiken we door eigen inspanning.

Trail Of Life ondersteunt je in jouw concrete stap naar verandering. We hebben diverse trainingen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen.

Bekijk de trainingen