Jan Sanders en Laurens Schrijvers van Zenden
Reflecties van een senior
Auteur: Jan Sanders + reactie van Laurens Schrijvers van Zenden

Reflecties van een senior - 3

Derde kernvraag: Maakt waar ik mee bezig ben me echt gelukkig?

Veel wijsheden zijn in mijn leven voorbij gekomen, jammer dat ik ze niet allemaal heb onthouden en opgevolgd. Kijken en zien, luisteren en horen, leren en veranderen zijn kunsten die moeten groeien. Verschillende uitspraken zijn me bijgebleven en hebben een diepere betekenis gekregen.

Een daarvan is – grenzen stellen is liefdevol -. Voor kind, senior of in een bedrijf, het moet duidelijk zijn wat je van elkaar mag verwachten, waar een grens ligt en wat dat betekent. Een andere uitspraak – iedereen heeft recht op toezicht – sluit aan bij de weidsheid van het begrip kwaliteit. Voldoen aan de norm en het krijgen van een certificaat is niet het belangrijkst. Al het handelen, denken en beschouwen moet bewust en onbewust gericht zijn op verbetering van de kwaliteit. De richting of het doel kunnen verschillend zijn, maar het streven is onontkoombaar. Het begin is vragen stellen, signaleren en herkennen van belemmerende elementen die voortdurend op je pad verschijnen. Durf je de uitdaging van erkennen aan, dan volgt handelen, leren, veranderen.

Het resultaat kan een zichtbare en voelbare verbetering zijn in de structuur en cultuur waarop je kunt bouwen. En daarna? Beleven en genieten van dat wat lukt, daarna doorgaan en doorgaan met steeds opnieuw de kans dat het lukt, gelukkig.

Jan Sanders, 12-06-2024

 

Reactie van Laurens Schrijvers van Zenden:

Gegeven zijn ervaring met de wereld van kwaliteitszorg vind ik het logisch dat Jan zijn derde kernvraag verbindt met het thema kwaliteit. Kwaliteit van werk en van het leven. Dit is typisch een kernthema van Trail of Life. Mensen – individuen of groepen – die bij Trail of Life ondersteuning zoeken voor belangrijke veranderingen stellen zich hier vragen over: ben ik echt gelukkig met de kwaliteit van mijn leven of werk? Terecht dat Jan ook spreekt over durven. Het is niet alleen willen veranderen, maar ook durven veranderen. Trail of Life reikt daarvoor een diepwerkend instrumentarium aan dat de slaagkans groot maakt.

Over Trail of Life

Trail Of Life ondersteunt je bij het uitstippelen van je route voor Veranderen als voor Interactie en Beïnvloeding. Wil je meer van en over ons weten, neem dan contact op voor de mogelijkheden van 1-op1-, small group- en groepstrainingen.
Je kunt ook direct bellen naar Laurens: 06-1119841.

Heel veel veranderingen in ons leven, zowel klein als groot, bereiken we door eigen inspanning.

Trail Of Life ondersteunt je in jouw concrete stap naar verandering. We hebben diverse trainingen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen.

Bekijk de trainingen