De herfst dient zich aan
Veranderen
Auteur: Laurens Schrijvers van Zenden

Niemand wil veranderen. Waar of niet waar?

De zomer lijkt nu toch echt voorbij, de herfst dient zich aan. Een glorieuze verandering in de natuur, die ons zeker niet ongemoeid laat!

Goed moment om te refereren aan een reactie op Trail of Life van een goede vriend en oud- collega: “Niemand wil veranderen, je hebt het jezelf met dit kernonderwerp wel heel moeilijk gemaakt om mensen te verleiden met Trail of Life in zee te gaan…”.

Daar moest ik even bij stil staan.

Hij heeft goed gezien dat Veranderen het leidende thema is van Trail of Life. En mensen verleiden om met onze steun aan de slag te gaan met veranderen ervaar ik zeker als een uitdaging. In eerste instantie voel ik mee met zijn opmerking: wie wil er nu veranderen? De kans dat je voor verandering uit je comfortzone moet treden is groot. Voordat je het weet kom je in de stresszone terecht…

Toch is mijn ervaring anders.

Sterker nog, ik heb veel mensen in de stresszone zien verkeren OMDAT ze een verandering NIET aangingen! Als je doorvraagt hoor je zo vaak: “Natuurlijk zou ik willen veranderen, maar….”. Toch is zo’n uitspraak wat mij betreft een belangrijke eerste stap. Die gaat bij onze trainingen en coaching aanpak altijd om bewustwording, om herkennen en erkennen van de situatie waarin je verkeert, ook al is dat het toelaten van onvrede en verlangen. Dat is juist de basis waarop je in de volgende stap kunt bouwen aan het bepalen van je veranderdoelen. En kunt gaan werken aan jezelf, aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Niet gemakkelijk, maar de verandering die je bereikt is zo veelbelovend. Dat beloof ik je.

Verder kijken? Kijk even rond op onze website en met name bij de training “Jouw pad naar verandering”.

Of bel me meteen: Laurens 06-11199841

Over Trail of Life

Trail Of Life ondersteunt je bij het uitstippelen van je route voor Veranderen als voor Interactie en Beïnvloeding. Wil je meer van en over ons weten, neem dan contact op voor de mogelijkheden van 1-op1-, small group- en groepstrainingen.
Je kunt ook direct bellen naar Laurens: 06-1119841.

Heel veel veranderingen in ons leven, zowel klein als groot, bereiken we door eigen inspanning.

Trail Of Life ondersteunt je in jouw concrete stap naar verandering. We hebben diverse trainingen ontwikkeld die je hierbij kunnen helpen.

Bekijk de trainingen